NAŠA GOSTOVANJA

'Bio sam alkoholičar od srednje škole'

Klub liječenih alkoholičara Banja Luka postoji od 2006.godine, jedini je u Republici Srpskoj i do sada je kroz njega prošlo blizu 300 članova. Razgovarali smo sa nekima od ljudi kojima je alkohol uništio dobar dio života, ali koji su skupili hrabrosti da mu se odupru i pristanu na liječenje.

UNAKRSNO I O psihičkom stanju nacije - 16.11.2023. I UNA TV

Sa kojim problemima se građani susreću? Gdje smo u odnosu na zemlje regiona? Koja su najčešća mentalna oboljenja? Zašto je odlazak kod psihologa ili psihijatra još uvijek sramota u našoj sredini? Kako liječiti zavisnosti? Samo su neka od pitanja koja su obilježila ovu emisiju.

Svoje stavove i mišljenja ukrstili su koordinator Centara za odvikavanje Marjanovac Amata Anđelić, socijalna radnica koja radi sa zavisnicima od alkohola i kocke na Klinici za psihijatriju i u Klubu liječenih zavisnika od alkohola – Maja Tomanić, i Rasema Okić iz Zavod za bolesti zavisnosti Kanton Sarajevo.

Psihoaktivne supstance

Gostovanje na ATV U emiciji CENTAR DANA

Razgovaramo o psihoaktivnim supstancama sa Nerom Zivlak Radulović, načelnikom Klinike za psihijatriju.👇
📍Koliko ih mladi koriste?
📍Koje su posljedice?
📍Koliko je potrebno da se organizam od njih efektivno odvikne?

Mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti

Od 15. novembra do 15. decembra obilježava se Mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti.👇
Tim povodom Policijska uprava Banja Luka organizuje razne aktivnosti, a sve sa ciljem da zavisnosti bude što manje i da među oboljelima bude što manje mladih ljudi.✅